This topic contains 12 replies, has 4 voices, and was last updated by  WtilliamErorn 5 years, 3 months ago.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #967

    Amira

    Ahoj všichni co chcete uchovnit. Příští týden se koná klubová výstava v Oslavanech. Chystáte se tam někdo? My zvažujeme čumendu, ale je to dost daleko tak nevím jestli to klapne. Amča je na cvičáku moc šikovná. Bohužel já jí svou nezkušeností a nervozitou kazím a tak pomalu propadám beznaději, že nám se uchovnění nepodaří. Je to dost náročné a cítím, že jsme se vším začli velice pozdě a času je tak málo. Pa Lída

    #968

    Terka

    Ahojky,

    nepropadej panice :) Jde jenom o to, udělat OVVR a to není tak těžké. Docela se mi osvědčilo flefi vodítko na cvičení ke mě, aport atd. Chce to jenom trénig, nic víc. Na srazu taky Kessie zrovna moc neposlouchala, ale zkoušky udělala.
    My na výstavu určo nepojedem – máme už jinačí nabytej program – ale třeba se najde někdo další. Asi fakt udělám FB stránky, protože jak to tu není na očích, lidi sem prostě moc nechoděj. Tam by to bylo jednodužší.

    Užijte si výstavu

    Terka

    #972

    Amira

    Ahoj Terko. Amča je dost tvrdý oříšek, sílu má jako kůň a tak veškerá práce s ní je fyzická námaha. Opravdu nedostala diplom za největšího tahouna jen tak.Fakt jsem měla dělat víc když byla drobnější. Na výstavu nakonec nejedeme kluci jsou nemocní. Kde se dají zjistit další výstavy, které nejsou pořádané Retriever klubem? Dělá je ještě někdo jiný? Dnes jsem objednala nové krmivo The taste of wilde. Jedno na seznamu doporučených. Uvidíme jak jí bude šmakovat. Mluvila jsem s prodejcem a tak jsme probrali jaké konkrétní by bylo pro ní vhodné. Amčík už není dlouhonožka. Nevím jaké mají zkušenost ostatní, ale všude na ní koukají, že na fenu je hodně mohutná a má spíš psí proporce. Mě se to právě moc líbí je prostě jiná než ostatní. Srst jí zlátne o sto šest uši už má skoro světle měděné pod krkem dokonce trošku narůžovělé. Povahu má dost dominantní a slušně to na mě zkouší kdo z koho! Jaký mám koupit kartč na srst? Máte někdo dobrý typ? My máme ten hranatý se zuby z drátků a moc nevyčesává. Po pročesání ještě rukou vyčešu plno chlupů. Tak pěkné dny a díky za rady. Na stránky se těším.

    #974

    Terka

    Ahojky,
    co se výstav týče, musíš prostě hledat na internetu. Něo je třeba tady http://www.google.cz/#hl=cs&gs_nf=1&cp=12&gs_id=98&xhr=t&q=v%C3%BDstavy+ps%C5%AF+2012&pf=p&sclient=psy-ab&oq=v%C3%BDstavy+ps%C5%AF+&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=797f9a14dd31228f&biw=1600&bih=797

    http://www.airedale-terrier.cz/vyst_kale_12.htm

    Pokud je napsáno výstava psů, jsou tam různá plemena včetně zlatého retrievera. Respektive měla by se dát někde najít přihláška a u ní plemena jsou. Je škoda, že jste se nebyli podívat a doufám, že se kluci brzo uzdraví. Nicméně přiležitostí ještě pár bude :)
    Co se tahání týče, tak asi nejlíp se mi osvědčilo vůec Aishu nenechat tahat, tzn. když běží moc dopředu, tak chvilinku před tím než by úplně napla vodítka o šla do tahu – tak pořádně škubnouz dozadu. Tady platí, že musíš být ty ta dominantní „fena“ a ona se pak ani nebude tolik chtít cpát dopředu, protože dominantní jedinci jsou ti v čele smečky. Stejně to funguje i s povelem k noze atd. Pokud ji budeš moc šetřit, bude na tebe prostě kašlat. Zas je ale dobrý ji hodně chválit když něco dělá dobře. Pesan ze začátku nchápe co se po něm chce – třeba Aisha, se vždycky chová hodně podřízeně když ji potresám (škubnu vodítkem když běží moc dopředu) a ona nechápe za co. máme výhodu, že lecos odkouká od Kessie.
    The taste of wild je fajn krmivo :) Amče určitě bude chutnat. Ještě jsem koukala na zajímavoou věc – krmené dávky – a právě TThe taste of wild vychází poměr cena/kvalita při zahrnutí krmné dávky jako jedno z nejlepších. Ostatní páníčci krmí přesně tímhle, Doglovers Gold, anebo Canidae – tada tak nějak to bylo na srazu, pokud si to dobře pamatuju :)
    Co se kartáče týče, vždycky jsem chtěla koupit furminátor, ale nemám ho vyzkoušený. Čas od času se objeví na slevových portálech a viděla jsem ho i na aukru, ale zkušenost fakt bohužel zatím nemám. Aisha je v tomhle pěkná potvůrka, protže česat se fakt nechce nechat :D To se ke mě vždycky přilísají všechny kočky, ale štěně zdrhá jak nejdál to jde :D A to máme masážní kartáč či co…
    Amča tedy nevyrostla, ale zmohutněla? Už jí normálně? Nám se už podařilo trochu zhubnout na výstavní váhu, i když kdo ví jak je to teď, když nejsem doma abych s fenama chodila běhat :)

    #977

    PAVEL

    Ahoj všichni,tak jsem se po dlouhé době opět rozhoupal k tomu,že něco napíšu o našem miláčkovi.Náš Argi už má dost blízko k váze 35kg,nevím čím to je,asi to bude tím,že už dva měsíce krmíme již zmiňované krmení,Taste of the wild.Můžu ho jen vřele doporučit,Argi už zkouší třetí chuť,pravě máme lososa.Pokud jde o výcvik,musím Argiho pochválit.Celkem v pohodě zvládá chůzi u nohy,zatím stále nemá chuť jít sám do vody.Povel sedni a down,už je samozřejmostí.Přivolání zvládá tak z 80%,pokud,ale není v jeho blízkosti nějaká psí slečna!To pak zapomene na slušné vychování a stává se z něj naprostý blázínek.Jinak je,ale prostě bezvadnej,náš chlupáč.Chtěl bych vám všem ,co jste byli letos na svodu navrhnout,jestli to nezkusíme příští rok znovu?Nám se to prostě hodně líbilo a přijde nám škoda,to nezopakovat.Museli bychom asi víc hlídat tu naší psí smečku,snad nás poslechnou!Máme velkou radost,že už je Amirka v pořádku a že jí chutná!Kartáč na vyčesávání máme také dřevěný s drátěnými zuby a Argimu vyhovuje.Srst máme také maličko tmavší
    než dříve,hodně hustou a vlnitou,což nám spoustu lidí v okolí závidí,ale
    jen do té doby,než se vrátí zmazaný jako prase od rybníka.V jednom je ale Argi nepřekonatelný.Každý den vytáhne na trávník před boudu svojí deku,vynosí na ni všechny svoje hračky a lehne si na ní.Prostě piknik jak má být.Pozdrav všem páníčkům a čtyřnohým mazlíkům.Fotky budou snad příště.

    #981

    Amira
    Member

    Ahojky, určitě by se i nám líbil srazík akurát už tam asi psí slečny budou haravé a bude to možná komplikovanější.
    Argí je prostě pohodář, zavidím. Naše dračice je prostě dračice. Tento víkend s ní na cvičák nejdu mám virozku a jsem po cvičáku pěkně unavená.
    Unavu pocituji i bez cvičení. Amirce jsme našli za lopatkama pěkně tvrdou bouli 10x7cm. Nevím jestli to je po injekcích. Co si to zase na nás připravila! Nemůže to být zapouzdřený třeba ten čip? Co se týče poslušnosti naposledy nás cvičila super cvičitelka a dost věcí mi objasnila a Amča začla fungovat lépe. Mimo jiné je A velice chytrá a šikovná a protože ví, že já jsem začátečník tak toho zneužívá. Protože plno povelů prostě chápe a umí. Dokonce odložení psa jsme zkoušely 3x a prostě to dá!! Je kočička jen vědět jak na ní. Posílám fotky ze včerejšího venčení s naší kamrádkou Tequilou. Amira je bez obojku. T jsou 3 roky a naše psí slečna jí dávala co proto. Protože byly neustále v letu jsou to momentky.Mějte se krásně a piště psí rodinko!

    Attachments:
    1. 101
    2. 096
    3. 112
    4. 113
    #986

    Ales
    Member

    Tak my se taky pokoušíme cvičit, i když zatím ne na cvičáku. Největší cvičitel je náš Kuba a největší problém ten, že obě feny sice poslouchají, ale nejsou schopné rozlišit, pro koho je povel určen. Takže když zazní „Aisho, sedni!“ sedají si obě, i když Kessie je třeba za zády. Taky už nám narostla zimní srst, což se pozná tak, že když vlezou do rybníka (a jsou tmm skoro každý den), hustá podsada se jim jakoby nadouvá a zůstává v podstatě suchá.
    Děkujeme za fotky. Je vidět, že Amča prospívá a narostl jí krásný hrudník. Určitě to bude tím, že dostává kvalitní krmivo. Ta doznívající nemocnost bude nejspíš daň za předchozí nedostatečnou výživu a určitě se to zlepší. Ta bulka by teoreticky mohlo být zapouzdření koulem čipu, ale určitě by bylo dobré ukázat to veterináři. Čip dostávala štěňata k levé lopatce. Tak jestli je to poblíž …
    Piknik Argieo nás skutečně pobavil. Aisha je zase neuvěřitelná hrabalka. Její poslední „úlovek“ je napůl shnilý železniční pražec o délce zhruba 1 metr, kterým jsme zamýšleli ukončit trávník, aby vzniklo rozhraní mezi trávou a budoucím záhonkem. Keška se zase specializuje na ježky. Když dlouho do noci štěká, je téměř jisté, že našla ježka, pokouší se ho vzít do tlamy, krvácí a přeskáčou na ni všechny ježkovy blechy. Letos jsme už vystěhovávali mimo zahradu 4 ježky.

    • This reply was modified 11 years, 6 months ago by  Ales.
    #988

    Terka

    Pro snadnější komunikaci a sdělování si zážitků a dojmá s pejsk jsem vytvořila FB – takže kdo jste také členem tak si přidejte uživatele

    Zlatyretriever Forfan

    Čísla ani mezery bohužel nešly umístit, tak proto tak zváštní jméno :D

    #992

    Michaela
    Member

    Zdravím všechny páníčky, už jsem dlouho nepsala, tak to jdu napravit. Náš Coudy taky začal cvičit, máme osobní trenérku, protože poblíž Třebíče žádný cvičák pro retrievry není. Coudík cvičí ještě z její fletí slečnou. Zvládá sedni, lehni, ke mně, chůze u nohy mu taky celkem jde,dokonce se nám podařilo napravit zkažený aport a do vody je jako divý, na rybníku prohání kachny. Minulý týden na cvičení dohledával mrtvou kachnu a byl nadšený. Naše trenérka říká, že je velmi vlohový pes, jediný problém bude jeho dominance a navíc je to puberťák jak bič,někdy má dny, kdy je na ,,zabití´´ a z toho jeto poslušné zlatíčko. Nacvičujeme taky výstavní postoj, ale to je utrpení, protože je to divočák a chvíli nepostojí.Při posledním cvičení se musel podřídit trenérce a bylo to vyloženě kdo z koho, nakonec se podvolil a v postoji zůstal stát, tak to zkoušíme vždycky venku, když jdeme z procházky, to už vylítanej. Jinak naše cvičitelka naznala, že |Coudy je na zlaťáka abnormáně aktivní. Na výstvu se chystáme až v únoru do Brna na mezinárodku, na jaře pak na svod loveckých plemen a zkusíme jarní zkoušky OVVR, snad to zvládneme všechno natrénovat, Coudík je sice hodně divokej, ale zase se sním dobře pracuje, protože je ochotný a má radost, že něco děje. Nejhorší co dělá, tak je to, že jak vidí psa zdrhne a neodvolám ho ani náhodou, z lesa se vrátí, když proženy srny taky, ale jak vidí psa hotovo. Ještě se chci zeptat, zda používáte k nácviku aportu ,,aport dummy´´? Je potřeba i na zkoušky OVVR, my jsme ho pořídili a Coudy ho má pouze na výcvik a naučil se ho krásně aportovat, velká výhoda je v tom, že plave na vodě. To je asi tak všechno co jsem měla na srdci,a přeji pevné nervy při výciku.

    #993

    Michaela
    Member

    Posílám pár fotek

    • This reply was modified 11 years, 6 months ago by  Michaela.
    • This reply was modified 11 years, 6 months ago by  Michaela.
    • This reply was modified 11 years, 6 months ago by  Michaela.
    Attachments:
    1. DSC00090
    2. DSC00089
    3. DSC00082
    4. DSC00077
    #1001

    Terka

    Ahojky,

    evidentně sem píšou aktivní páníčci, kteří mají aktovní peksky :) Opět si připadám jako nezodpovědná panička, která si odjela do školy a tréning nechala na zbytku rodiny… nicméně přestože moje plány ohledně tréningu byly velkolepé, nějak se nám nedaří uskutečňovat :D Trénujeme jenom doma, ale tak lepší než nic. Když jse Coudy tak vlohový, chcete ho pak dále využívat v myslivosti či tak v něčem? K aportu na OVVR se dá používat „damík“ – dokonce si můžete dovézt svého. Musí mít hmotnost 1 kg a osvědčilo se nám ho použivat čistě jenom natréningy – ne jako povolenou permanentní hračku – protože když s ním s fenama hrajeme teď, je to pro ně svátek a pracují velice ochotně :)
    Děkujeme za krásné fotky a ještě bych se vás ráda zeptala, jestli nemáte facebook, protože jsem založila stránky naší chovné stanice. Přijde mi to praktičtější jak pro komunikaci, tak pro kumulaci fotek vašeho miláčka :) adresa je uvedená výš…

    #1153

    WtilliamErorn

    Compaq p110 21

    #1159

    WtilliamErorn

    Acer AL1916

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
Reply To: Výstavy
Your information:





<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>